הקרפיון הוא הדג הכי נמכר בחג - משתמשים בו בעיקר להכנת גפילטעפיש, אבל קשת המנות שאפשר להכין ממנו רחבה הרבה יותר מקציצת הדג האשכנזית.
3 צפייה בגלריה
מתכוני קרפיון
מתכוני קרפיון
סלט חסה עם קרפיון קריספי
(צילום: איתי סליקטר)
קבלו שלושה מתכונים עם קרפיון - גפילטעפיש בסגנון אסיאתי, סלט קרפיון פריך שמתאים גם לילדים ופילה קרפיון ברוטב - מנה שהיא ללקק את האצבעות.

קרפיון ים תיכוני עם ירקות ורוטב

המצרכים:
1 ק"ג קרפיון פרוס מחולק לארבע חתיכות 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות ללא קליפה 1 בצל סגול גדול, חתוך לקוביות 5 שיני שום, שבורות 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לאורך 4 עגבניות, חתוכות לקוביות 1 כוס ערק או אוזו פטרוזיליה, קצוצה חופן עלי כוסברה מלח ופלפל ½ ליטרמים
3 צפייה בגלריה
מתכוני קרפיון
מתכוני קרפיון
(צילום: איתי סליקטר)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים בסיר רחב את החצילים בשמן זית עם הפלפלים והבצל עד להשחמה.
  2. מוסיפים את השום והפלפל החריף, מטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות ומטגנים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים אוזו או ערק, ומצמצמים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את המים ומבשלים שתי דקות נוספות.
  5. לאחר שבדקנו שכל הירקות מבושלים והכול ברוטב טעים ומטובל, מוסיפים את הקרפיון, ומבשלים בתוך הרוטב כעשר דקות על להבה נמוכה עם מכסה. מגישים עם עלי כוסברה וסקוויז לימון.

גפילטע בסגנון תאילנדי

המצרכים:
לקציצה -
1 ק"ג פילה קרפיון טחון 60 גר' ג'ינג'ר 4 שיני שום 1 פלפל אדום חריף קטן 2 כפות פירורי לחם 1 בצל סגול מלח פלפל חופן טבעות דייקון כבוש
לתבשיל - 1 מחית טום ים 2 ס"מ שורש ג׳ינג׳ר פרוס 4 שיני שום 1 גבעול למון גראס שבור ופרוס 2 צרורות בצל ירוק 3 כפות רוטב דגים 4 עלי כפיר ליים 2 ליטר מים
3 צפייה בגלריה
מתכוני קרפיון
מתכוני קרפיון
(צילום: איתי סליקטר)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הדג עם כל שאר המרכיבים, מוסיפים את פירורי הלחם למסה, מערבבים עד קבלת מרקם אחד ויציב.
  2. מבשלים בסיר את כל המרכיבים עם 2 ליטר מים כעשר דקות על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את קציצות הדג לנוזל החם ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.
  4. מוציאים את הקציצות ומקררים כשעתיים במקרר.
  5. מוסיפים טבעות דייקון כבוש מעל הקציצות, ומגישים.

סלט קרפיון פריך

המצרכים:
1 ק"ג פילה קרפיון, ללא עור ועצמות חתוך לקוביות או לרצועות 1 קמח טמפורה 2 כוס תפוחי גרנד סמית' חתוכים לרצועות 1 בצל סגול 1 ראש ליטל ג’אם מעט בלסמי לבן מעט שמן זית חופן זרעי רימון
אופן ההכנה:
  1. מוסיפים לטמפורה מים. טובלים את הדג בטמפורה ומטגנים בשמן עמוק לא חם מדי.
  2. חותכים את התפוחים ואת הבצל הסגול לרצועות, מוסיפים את הרימונים, את החסה, שמן הזית, הבלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מערבבים הכול יחד, ומגישים.
המתכונים באדיבות איוון מסלוב הבעלים של מעדניית מסלוב דלי וחברת "דגת הארץ"